Ciro is ontstaan vanuit het sanatorium dat 100 jaar geleden op Hornerheide verrees. Van oudsher is Ciro gespecialiseerd in complex chronische longaandoeningen.

 

Vooruit in de tijd

Wetenschappelijk onderzoek dichtbij de patiënt heeft de afgelopen decennia centraal gestaan. Juist door innovatief te blijven, staan we op het punt waar we nu zijn: een specialistisch kennis- en behandelcentrum voor patiënten met een complex chronische longaandoening, chronisch hartfalen of een slaapstoornis.

En waar de zorg zich hoofdzakelijk beperkt tot de regio, is Ciro als onderzoek- en onderwijsinstelling mondiaal actief. Dankzij al onze voorgangers, de gemeenschap die zich heeft ingezet en alle samenwerkende partners. Zo gaan we samen vooruit in de tijd. En laat dat nu het thema van het jubileumjaar zijn.

 

Hoera, 100 jaar!

Op zondag 6 juni 2021 was de officiële viering van ons 100-jarig bestaan en werd de Artwalk 2021 geopend. Vanwege COVID-19 is er gekozen voor een online viering met een film. Deze film is zeker de moeite waard om 'even' terug te kijken.

 

 

Jubileumboek

Als je 100 jaar wordt, heb je een verhaal te vertellen. Over wat je hebt meegemaakt, hoe de jaren je gevormd hebben en waar je naartoe wilt. Dat verhaal laat zich niet in een paar woorden of beelden vangen. Daarom hebben we ervoor gekozen een jubileumboek uit te geven. Met verhalen, citaten, terug- en vooruitblikken, foto’s etc. Zoals u in de film kunt zien, werd op 6 juni het eerste exemplaar officieel overhandigd aan Gouverneur Remkes. Onderdeel van het boek is een tijdlijn waarop de belangrijkste mijlpalen vermeld zijn.

Bekijk hier de tijdlijn