Artwalk

 

In juni 2021 vind de 13e editie van de Ciro Artwalk plaats. Van 6 juni tot 6 september 2021 worden ongeveer 100 kunstwerken op het bosrijke terrein van Ciro geëxposeerd.

 

Ons prachtige terrein is sowieso opengesteld voor bezoekers en leent zich dankzij de verharde paden uitstekend voor een wandeling, ook voor mensen die minder mobiel zijn. Tijdens de Artwalk is deze wandeling extra de moeite waard. En dit jaar niet alleen vanwege de tentoongestelde kunstwerken, maar ook vanwege de cultuurhistorische route die is uitgezet. Onderweg wordt u geïnformeerd over onze rijke historie. Hoe Ciro zich ontwikkeld heeft van Sanatorium Hornerheide tot het innovatieve kennis- en behandelcentrum van vandaag de dag. We blikken graag terug en kijken vooruit in de tijd.

 

Kunst kan helpen helen

Kunst beweegt. Het raakt het gevoel, zet aan tot denken en kan de aanleiding zijn voor mooie dialogen. Ingrid Augustin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ciro, licht toe: “Kunst kan confronteren, maar de confrontatie aangaan kan verlichtend of helend werken. Het kan een tegenpool zijn voor de confrontatie met ziekte en eindigheid. Veel van de kunstwerken zijn ook plekken voor ontmoeting en reflectie. Het vormt een aanvulling op de behandeling in Ciro.” En dat is precies wat in de praktijk blijkt. Wanneer patiënt en behandelaar samen over het terrein lopen, zijn de kunstwerken vaak aanleiding voor verdiepende gesprekken. Het kan dan gaan over zingeving en acceptatie, maar ook over wat iemand graag wil in en met zijn leven. Daar kan de behandeling op worden aangepast. En dat draagt bij aan verwezenlijking van het ultieme doel van Ciro: de patiënt als specialist van zijn eigen leven.

 

Toegang

De Ciro Artwalk is van 6 juni tot 6 september 2021 dagelijks gratis toegankelijk: van ma t/m do van 8.00 uur tot 20.00 uur en van vr t/m zo van 8.00 uur tot 18.00 uur. U bent van harte welkom! De route start bij de Boskapel op ons terrein. Daar kunt u ook een plattegrond met toelichting meenemen. Breng vooral ook een bezoek aan de twee rijksmonumenten op ons terrein. Die zijn een bezoek meer dan waard. De Boskapel is geopend tijdens de openingstijden van de Artwalk. Het lighuisje is in het weekend de hele dag te bezoeken en door de week ná 16.30 uur.

 

Coronamaatregelen

De hele Ciro Artwalk vindt buiten plaats. Het is niet toegestaan in de gebouwen te verblijven met uitzondering van de rijksmonumenten (in het weekend of door de week na 16.30 uur). We verzoeken u vriendelijk om rekening te houden met andere wandelaars en alle geldende coronamaatregelen in acht te nemen.

 

Sfeerimpressie

Om u alvast een indruk te geven, laten we u graag enkele beelden zien die deze editie op ons terrein te bewonderen zijn.

Ciro_beelden_02.jpg

 

Bekijk de deelnemende kunstenaars